Vanaf september hebben de leerlingen van het vak horeca al veel diverse maaltijden en recepten bereid op het gebied van Bakkerij en Keuken. De leerlingen oefenen diverse snij- en bereidingstechnieken en de recepten worden aangepast op elk seizoen en diverse feestdagen. Denk hierbij aan pompoensoep in de herfst, stamppot met worst en erwtensoep in de winter. Kruidnoten en gevulde speculaas met sinterklaas. Paddenstoelen ragout en chocolade kransjes met kerst. En uiteraard worstenbroodjes rond carnaval. Ook de verkoop van de erwtensoep viel goed in de smaak, een mooie oefening wat we in de toekomst verder kunnen gaan uitbreiden.

Daarnaast worden regelmatig producten uit de moestuin van Groen & Dier bij het vak Horeca gebruikt. Leuk om op deze manier de praktijkvakken te kunnen combineren en leerlingen bewust te laten maken hoe groenten, kruiden en diverse soorten fruit groeit en hoe dit uiteindelijk in de keuken bereid kan worden. Maar het vak Horeca staat ook altijd klaar als er een feestje is, dan wordt er bijvoorbeeld voor een feestelijke lunch met gebakjes gezorgd en wordt een ruimte gezellig aangekleed.

Nu komt het voorjaar in zicht en gaat het vak Horeca zich daarop richten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld paasbroodjes, gerechten met asperges en zomerse aardbeientaartjes.

In de toekomst zal het vak Horeca nog verder uitgebreid worden en hopen we zelfs gasten te kunnen ontvangen of producten te gaan verkopen. Hierbij zal het restaurant verder vorm gegeven gaan worden. Leerlingen zullen dan leren hoe ze een tafel moeten dekken, diverse drankjes te maken en gerechten te serveren. We kijken er nu al naar uit!

U bent uiteraard van harte welkom om een keer een kijkje in onze keuken/restaurant te komen nemen.

Categories:

Tags:

Reageren niet mogelijk op dit bericht