Er wordt een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor het VSO. Die leerlingen maken kennis met techniek in de breedste zin van het woord en naast het werken met hout, metaal, kunststof en papier worden ze ook voorbereid op “zichzelf wonen” (fietsband plakken, stekker aanzetten, werken met een bouwbeschrijving). Secuur en maatvast werken met handgereedschap/machines vanaf takenkaart/tekening is het leerdoel. Na de basis technische vaardigheden gaan leerlingen verder met verkennen vakrichtingen BWI, PIE en M&T (bouwen/wonen/interieur, produceren/instaleren/energie en mobiliteit & transport). 

Daarnaast is er ook techniek aanbod voor cluster 1 t/m 3, Arjen verzorgt deze lessen, Peer zorgt voor materiaal en opdrachten. Ook zijn er dit jaar ontdeklessen techniek in het technieklokaal gestart voor alle leerlingen VSO, de knikkerbaan als eerste les.

TECHNIEKLES PWA 

Gretig waren ze 

En gedreven 

Van beperkingen 

Naar mogelijkheden 

Van samen 

Naar zelfstandig 

Grote uitdagingen 

Maar niet als struikelblok 

Kijken naar wat wel kan 

En daarna bouwen aan vertrouwen 

Kansen uitproberen 

Gaaf als het dan lukt 

Groot denken 

Klein doen 

Trotse koppies 

Verwachtingen overtroffen 

PXXR 

Categories:

Tags:

Reageren niet mogelijk op dit bericht

Recente reacties