Vanaf september tot december, een inkijkje voor u tijdens de activiteiten op de boerderij van het PWA-college.

Na gewerkt te hebben onze moes- en bloementuin voor de zomervakantie, konden we oogsten na de vakantie. Prachtige bossen bloemen en een mooie oogst: appels, palmkool, rodekool, heel veel boontjes, tomaten en een giga pompoen. Eentje om trots op te zijn. Die hebben we uitgehold en met Halloween neergezet als decoratie.

Tijdens het dierenuurtje en met het vak Groen en Dier werken we met onze pony’s. We verzorgen ze door te borstelen, de hoeven te krabben, maar ook door met de pony’s te gaan wandelen. Ook de ezels worden verzorgd net als de os en onze twee schapen (al gaan we daar niet mee wandelen ;).

Iedere dag komen er groepjes kinderen van zowel het SO als het VSO om de dieren in de ochtend en de middag te verzorgen. Waterbakken schoonmaken en vullen, cavia’s en konijnen eten geven en soms een schone kooi. Hooi brengen naar de dieren in de weiden en mest ruimen. Tja dat hoort er ook bij.

Als extraatje gaat af en toe de vuurschaal aan en roosteren we kastanjes en marshmallows of bakken een broodje op een stok.

Er is altijd wat te doen op de boerderij en iedereen is welkom. Zo komen er ook vaak mensen uit de buurt onze boerderij bezoeken. Even spelen in de beweegtuin genieten van de dieren of om de nieuwe siertuin te bewonderen met al zijn geuren en kleuren.

Ik zou zeggen, kom gerust zelf een keertje kijken.

U bent van harte welkom.

Tot ziens!

Categories:

Tags:

Reageren niet mogelijk op dit bericht

Recente reacties