Binnen de bovenbouwgroep van het VSO wordt naast vakken in de klas (rekenen, Nederlands, burgerschap, LOB, Engels etc.) veel aandacht besteed aan het werken in de praktijk. Binnen de groep lopen leerlingen 1 of meerdere dagen in de week stage bij verschillende bedrijven, waardoor de groepssamenstelling iedere dag anders is.

Als voorbereiding op een duurzame plek op de arbeidsmarkt, wordt gedurende de week veel aandacht besteed aan het trainen van werknemersvaardigheden. Dit doen we onder andere door het aanbieden van praktijkvakken (groen, winkeltraining, horeca, techniek, Zorg en Welzijn en techniek) en Leren op Locatie (LOL). Daarnaast bieden we in de klas ook praktijkvakken aan en zorgen we bijvoorbeeld iedere week voor een lekker vers broodje bij ‘Het broodje van de week’. Kortom een wisselend aanbod waarin leerlingen op eigen wijze toe kunnen werken naar een leuke plek op de arbeidsmarkt.  

Categories:

Tags:

Reageren niet mogelijk op dit bericht

Recente reacties