In de week van 19 februari heeft VSO3A meegedaan met De Week van de Liefde. 

Het was tevens ook dé landelijke themaweek voor leerlingen, leerkrachten en ouders over relaties, seksualiteit en weerbaarheid voor het voortgezet (speciaal) onderwijs, praktijkonderwijs en het MBO. 

Het ging dit jaar over communicatie (zowel offline als online), flirten, daten en relaties.

We vinden het belangrijk dat leerlingen betrouwbare en juiste informatie krijgen over relaties en seksualiteit, zodat ze leren verstandige keuzes te maken. Zeker in een tijd waarbij op social media alles verteld en gedeeld kan worden. Door seksuele en relationele vorming leren ze over vriendschappen, relaties en seksualiteit, ontwikkelen ze normen en waarden, worden ze weerbaarder en leren ze respectvol met elkaar om te gaan. 

We hebben de themaweek ingericht met allerlei spelletjes en voorlichtingsfilmpjes. Onze leerlingen waren zeker ook onder de indruk van het liedje met bijbehorende clip van MEAU, zij bracht hiervoor het nummer ‘Stukje van mij’ uit. Met de boodschap dat leerlingen moet leren nadenken voordat ze iets via social media doorsturen.

Het was een leerzame week!

Categories:

Tags:

Reageren niet mogelijk op dit bericht

Recente reacties