In VSO3B zitten een aantal leerlingen die behoorlijk digitaal vaardig zijn, en daar haken we graag op in met lessen Programmeren in zowel Scratch en de beginsels van Python door Juf Kim, die best digitaal vaardig is.

Zo is leerling Dario wekelijks bezig om zelf een spel te programmeren: Het is een spel waarbij muntjes verzameld moeten worden, met verschillende levels, een leuk poppetje dat Jeremy heet, en dat allemaal in de stijl van Super Mario.

Dario: “Ik vind programmeren een van de leukste dingen die ik heb gedaan. Elke keer als ik vrije tijd heb en ik op mijn Chromebook mag programmeer ik leuke dingen die ik dan in de klas mag laten zien. Het is leuk zelf een spel te maken en als het spel niet bestaat kan ik het zelf proberen te maken. Ik heb zelf al een aantal spellen gemaakt.”

Ook hebben we in deze klas een Wii, die we elke vrijdag aanzetten om de week samen leuk af te sluiten.

Groetjes van klas 3B!

Categories:

Tags:

Reageren niet mogelijk op dit bericht

Recente reacties