Wereldproject

Klassen: 
nieuws: 

6 juni 2013

Het was heerlijk weer. Op de grote speelplaats hebben we met 15 muzikanten van de PWA school, na maandenlang oefenen, liedjes uit verschillende landen begeleid met allerlei ritme instrumenten.

Er was ook een gastoptreden. Terwijl muziek van Vivaldi  klonk nam het publiek plaats. En Helma praatte enthousiast alle landen aan elkaar.

Het Chinese liedje werd mooi  gezongen door Bryan. Wij gebruikten de pentatonische klankstaven en de triangels daarbij. Zo klonk het echt Chinees.

Uit Mexico kwam het swingende “ Cucaracha” met de zeer charmante zangers Jose en Dolores (Roy en Jill) en een stoere Juan (Adam) die op het eind een mooie roffel op de conga weggaf.  

“Kiss kiss” van Tarkan uit Turkije werd verrijkt met een mooie sierlijke dans van VSO 4 onder leiding van Lieke. En die kleding, uit de kunst!

In de pauze werden smakelijke hapjes uitgedeeld. Die had Kim ’s morgens  met een paar leerlingen uit SO4 gemaakt. Er was zelfs een hartige lolly op een stokje.

Toen kwam  Indonesië met de angklungs. Dit zijn instrumenten die gemaakt zijn van bamboe. Je moet ze op een bepaalde manier vasthouden en er mee rammelen. Er zijn verschillende tonen. Het is  heel belangrijk dat je goed oplet wanneer je aan de beurt bent anders klopt de melodie niet. Nou, iedereen was supergeconcentreerd en het maakte veel indruk!

Coole  Davy  “Pardoel”  was een echte rapper met “Ik neem je mee” uit Nederland. De muzikanten speelden een speciaal ritme hierbij.

Als laatste veel plezier en kabaal met stokken en trommels  met “We will rock you” uit Engeland. De toeschouwers zongen en klapten flink mee. Het is maar goed dat we buiten waren,  anders hadden we oordopjes nodig gehad.

Iedereen bedankt voor deze fantastische middag!

Ineke Meertens